fbpx

Airconditioning werking

Home / Aanbod / Airconditioning / Airconditioning werking

Werking airco: moeiteloos koelen en verwarmen

Een airco doet veel meer dan de lucht in uw leefruimtes afkoelen. Het toestel optimaliseert de lucht, zodat u in de meest gunstige omstandigheden kunt wonen en werken. Airconditioning is dus geen synoniem voor koeling, want de airconditionings van Verisol kunnen ook lucht verwarmen.

Temperatuurregeling is maar één onderdeel van het spectrum. Om de perfecte lucht in uw ruimtes te creëeren, regelt uw innovatieve airco ook de luchtvochtigheid en de luchtzuiverheid.

Warmtewisselaars en filters

De werking van een airco is vergelijkbaar met die van een warmtepomp. Uw airco zuigt de warme lucht in uw leefruimte aan. Die lucht stroomt door een warmtewisselaar die energie aan de lucht onttrekt en daardoor afkoelt. Vervolgens gaat de lucht door een filter die alle pollen, stofjes en kwalijke geuren vasthoudt en de vochtigheid regelt. Tot slot blaast uw airco de afgekoelde en gezuiverde lucht terug uw leefruimte in. Een proces dat zich herhaalt tot de temperatuur die u wenst, bereikt is.

Wil u uw leefruimte verwarmen? Dan keert het werkingsproces van de airco zich gewoon om. Want de Verisol-airco’s zijn ook warmtepompen.

Verisol installeert airconditionings in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.