fbpx

FAQ airconditioning

Home / Aanbod / Airconditioning / FAQ airconditioning
Is een airco ook een verwarming?

Het korte antwoord? Ja. De Verisol-airco’s zijn omgekeerde lucht-lucht-warmtepompen en zijn dus geschikt voor de koeling én verwarming van uw leefruimtes.

Is het buiten aangenaam warm en vindt u het binnen wat frisjes? Dan kiest u voor de functie verwarmen. Uw airco zal de warme lucht van buiten naar binnen verplaatsen waardoor uw leefruimte opwarmt. Omdat er geen extra warmte wordt gegenereerd, is deze manier van woningverwarming uitermate efficiënt en rendabel. U verbruikt namelijk een minimum aan energie om de warmte van buiten in uw woning te brengen. Het nadeel? Uw airco voegt geen extra energie aan de buitenlucht toe, waardoor de verwarmingscapaciteit van uw airco afhankelijk is van de buitentemperatuur. Uw voordeel? Alle airco’s van Verisol beschikken over een ingebouwd filtersysteem en hebben een ventilator. U geniet dus altijd van aangename, zuivere lucht.

Is airconditioning goed voor de gezondheid?

Ja, een airco van Verisol doet veel meer dan uw huis alleen maar koelen. Hieronder een overzicht.

Het houdt de temperatuur van uw woning op een constante, aangename temperatuur.

Niemand houdt van temperatuurschommelingen. Dat komt omdat uw lichaam het best functioneert op een constante, aangename temperatuur. Een airco van Verisol is zo ontwikkelt dat hij elke plekje in de leefruimte scant en onderhoudt op de juiste temperatuur.

Airco rekent af met allergieën
Een airco van Verisol filtert continue de lucht in uw leefomgeving. Gedaan dus met pollen, allergische stoffen, rook, stof of kwalijke geuren. Vanaf nu is de lucht in uw woning zuiver en gezond.

Vochtige ruimtes behoren tot het verleden

Vocht is essentieel voor de mens. Van te droge lucht krijgen mensen snel dorst en gaan ze hoesten. Te vochtige lucht zorgt voor een plakkerig en zweterig gevoel. Onderzoek toont aan dat de optimale vochtigheid ligt tussen de 40% en 60%. Een airco van Verisol houdt de lucht in uw woning continue op dit niveau.

Ventilatie is bijzonder belangrijk

Wanneer het warm is gebruiken heel veel mensen een ventilator. Nochtans koelt een ventilator de lucht niet. Maar door het verplaatsen van lucht is er al een fris gevoel.
De airco van Verisol ventileert de lucht in uw woning. Zelfs wanneer u niet verwarmt of koelt.