fbpx

FAQ lage temperatuur oplossingen

Home / Aanbod / Lage temperatuur oplossingen / FAQ lage temperatuur oplossingen
Kan ik mijn warmtepomp combineren met mijn bestaande radiatoren?

Ja! Dat kan met de Ecodan-warmtepompen van Mitsubishi. Dankzij hun innovatieve technologie en doordachte regeling leveren deze warmtepompen altijd een optimale variabele watertemperatuur, waardoor ze op vloerverwarming én op traditionele radiatoren kunnen worden aangesloten.

De Ecodan-warmtepompen halen een watertemperatuur van 60 °C zonder gebruik te maken van energieverslindende elektrische verwarmingsweerstanden. Wil u zeker weten of u uw woning met een warmtepomp en uw bestaande radiatoren voldoende kunt verwarmen? Neem dan de proef op de som. Verlaag op een koude winterdag de temperatuur van uw ketel tot 60 °C, draai al uw radiatoren open en kijk of uw woning voldoende warm wordt.

Lagetemperatuurradiatoren als alternatief
Lukt deze test niet? Dan kunt u altijd overwegen om het dak, de zoldervloer of de spouwmuren van uw woning (extra) te isoleren. Of u kunt ervoor kiezen om enkele van uw bestaande radiatoren te vervangen door lagetemperatuurradiatoren. Verisol werkt hiervoor samen met Jaga. Dit merk ontwikkelde een aantal zeer mooie en hoogwaardige innovatieve lagetemperatuurradiatoren, specifiek voor woningverwarming met warmtepompen.

Kan ik vloerverwarming combineren met parket?

Dat kan. Vloerverwarming in combinatie met parketvloer is geen probleem, als u rekening houdt met deze aandachtspunten:

  1. Het vocht in de lucht doet het hout uitzetten en krimpen waardoor er barstjes in uw parket kunnen ontstaan. Omdat warmte een invloed heeft op de luchtvochtigheid, kiest u het best voor parket uit een ëstabieleí houtsoort zoals eik of teak. Meerlagig parket is ook beter in combinatie met vloerverwarming dan parket uit één laag.
  2. Hout heeft een heel goede isolerende werking. Het gevolg? Het houdt de warmte vast die uw vloerverwarming afgeeft. Kies daarom altijd voor een houtsoort met een lage warmteweerstand. Zo voorkomt u dat er (te) veel warmte verloren gaat.
  3. Vermijd zwevend parket. De luchtlaag die ontstaat tussen de ondervloer en uw parket werkt isolerend, waardoor het rendement van uw vloerverwarming daalt.
Is vloerverwarming ook mogelijk bij een renovatie?

Vloerverwarming is een rendabele manier van verwarmen bij elk type bouwproject. Het is een verwarmingssysteem dat geschikt is voor nieuwbouw én renovatie.

Als u renoveert, moet u echter wel aandacht hebben voor uw vrije hoogte in de ruimte tussen de ondervloer (chape) en de bovenkant van uw afgewerkte vloer. Vloerverwarming is namelijk alleen rendabel als er voldoende isolatie onder geplaatst kan worden. Bij nieuwbouw is dat zelden een probleem, omdat uw aannemer er tijdens het bouwproces aandacht aan schenkt. Helaas ligt dat bij renovatieprojecten anders en is de vrije hoogte vaak een punt dat voor moeilijkheden zorgt. Is er onvoldoende vrije hoogte? Dan is vloerverwarming toch een optie dankzij de specifieke renovatiesystemen van Verisol. Het nadeel? Deze systemen zijn duurder dan de klassieke systemen voor vloerverwarming. Vraag ons gerust een vrijblijvende offerte.

Heeft vloerverwarming ook nadelen?

Verisol geeft u graag volledige informatie. Zo kunt u de beste keuze maken voor de verwarming van uw woning, bedrijf of horecazaak. Zoals alle systemen heeft vloerverwarming ook een aantal nadelen.

Tragere reactietijd
Vloerverwarming is een systeem dat traag reageert. Daardoor is vloerverwarming minder aangewezen als verwarmingssysteem in ruimtes zoals slaapkamers waar vaak alleen de koude gebroken moet worden. Voor deze ruimtes kiest u beter voor snel reagerende verwarmingssystemen zoals lagetemperatuurconvectoren

Geen tapijten op de vloer
Omdat bij vloerverwarming de warmte per definitie uit de vloer opstijgt, is het af te raden om uw vloer te bedekken met tapijten. Doet u dat toch? Dan verliest uw vloerverwarming aan rendement.

Beperktere keuze in vloeren
De warmteweerstand van uw vloer speelt een belangrijke rol in het rendement van uw vloerverwarming. Het gevolg? Een aantal vloermaterialen of diktes zijn uitgesloten in combinatie met vloerverwarming.