fbpx

Ventilatie werking & types

Home / Aanbod / Ventilatie / Ventilatie werking & types

Ventilatiesysteem D of C: de allerbeste luchtkwaliteit

Het principe van ventileren is eenvoudig. Vervuilde binnenlucht wordt vervangen door verse buitenlucht. Een proces dat vroeger automatisch gebeurde omdat huizen niet of nauwelijks geïsoleerd waren. Isoleerde u uw woning volgens de regels van de kunst? Dan moet u goed ventileren om een gezond binnenklimaat te garanderen. Op basis van uw behoeftes en wensen kiest u voor een ventilatiesysteem D of C.

Dankzij ons partnership met kwaliteitsmerk Vasco kiest u bij ons altijd voor een hoogstaand ventilatiesysteem met een uitstekende verhouding tussen prestatie en prijs.

Ventilatiesysteem C: luchtaanvoer via roosters

Het standaardventilatiesysteem C brengt zuivere, verse lucht in uw woning via roosters in ramen of muren.

De vervuilde lucht wordt mechanisch afgevoerd. De roosters zijn meestal zelfregelend, maar er bestaan ook varianten die u handmatig bedient. Verisol installeert uitsluitend ventilatiesystemen C van Vasco die aan alle ventilatievereisten voor nieuwbouw voldoen.

Ventilatiesysteem D: luchtaanvoer via ventilatoren

Een ventilatiesysteem D brengt gecontroleerd en mechanisch zuivere, verse lucht in uw woning via ventilatoren. In de zomer blaast het systeem automatisch de koelere nachtlucht in uw leefruimtes, terwijl de ingeblazen lucht in de winter eerst wordt voorverwarmd met de lucht uit uw woning.

Uw voordeel? U verhoogt uw rendement, geniet van een groter luchtcomfort en kleinere temperatuurschommelingen én beperkt uw energieverlies.

De pollenfilter voor de ingeblazen lucht zorgt voor een extra aangenaam binnenklimaat. Het ventilatiesysteem is geluidsluw en de centrale luchtverdeelboxen voorkomen geluidsoverdracht tussen aangrenzende kamers.

Eenvoudige installatie

Een ventilatiesysteem D is heel eenvoudig te installeren. Als u dat wenst, kunt u zelf de installatie uitvoeren. Verisol levert u een legplan en voorziet indien u dat wenst, een dag werfbegeleiding.

Hebt u geen tijd om uw ventilatiesysteem zelf te installeren? Dan doen wij dat graag voor u.

Kies voor onze ventilatiesystemen en geniet van gezonde lucht.

Verisol is uw installateur voor de regio’s Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant.