fbpx

FAQ zonneboiler

Home / Aanbod / Zonneboiler / FAQ zonneboiler
Wat kost een zonneboiler?

Als u onze concurrenten mag geloven, dan kost een zonneboiler helemaal niets. Nu is een zonneboiler zonder twijfel een heel interessante investering met een toprendement – zeker met de premie van de Vlaamse overheid – maar gratis is hij niet. Verisol informeert u graag in alle openheid en transparantie over zijn prijzen.

Uw prijs = maatwerk
Een eenheidsprijs geven voor een zonneboiler is niet evident. De prijs voor uw zonneboiler is namelijk afhankelijk van:

  • de inhoud van het opslagvat;
  • het aantal zonnecollectoren;
  • de oppervlakte van de absorber;
  • de hoogte van de premie die u ontvangt.

Wil u een indicatie van de prijs van uw zonneboiler? Die geven we u met veel plezier. U hebt al een Verisol all-in-one-zonneboiler voor een investeringsbedrag tussen 2500 en 3500 euro.

Uw premie van maximaal 2750 euro
Kiest u een zonneboiler als oplossing voor de verwarming van uw sanitaire water? Dan kunt u bij uw netbeheerder een premie aanvragen. Die premie bedraagt maximaal 50 % van uw factuurbedrag met een plafond van 2750 euro. Om van de premie te genieten moet u aan deze voorwaarden voldoen:

  1. Uw woning moet in Vlaanderen liggen.
  2. Uw woning moet uiterlijk op 31/12/2013 op het elektriciteitsnet werden aangesloten (in geval van nieuwbouw moet uw bouwaanvraag voor die datum werden ingediend).
  3. Een erkende aannemer moet uw warmtepomp plaatsen en factureren.
  4. U moet het aanvraagformulier uiterlijk 12 maanden na de factuurdatum aan de netbeheerder hebben bezorgd.
  5. De premie geldt enkel voor een nieuwe zonneboiler die sanitair warm water aanmaakt.

Zonneboilers voor zwembadverwarming, uitbreidingen van bestaande systeem of vervangingen van oude systemen komen niet in aanmerking.

Op de website van uw netbeheerder vindt u naast alle voorwaarden en technische vereisten ook het formulier om uw premie aan te vragen. Vraag zeker ook na of uw gemeente een premie uitkeert voor de installatie van een zonneboiler.