fbpx

Zonneboiler werking

Home / Aanbod / Zonneboiler / Zonneboiler werking

Zonneboiler: eenvoudige werking, fantastisch resultaat

Een zonneboiler is de ideale manier om uw energiefactuur drastisch te verminderen. Het is een verwarmingssysteem voor sanitair water dat bestaat uit drie onderdelen die met elkaar verbonden zijn: hoogwaardige zonnecollectoren (thermische zonnepanelen), een uitstekend geïsoleerd opslagvat en een sturing met een pomp.

De zon als energiebron

Het hart van uw zonneboiler? Het opslagvat gevuld met leidingwater, waaromheen een buizensysteem als spiraal is aangebracht. Dit buizensysteem bevat de vloeistof glycol en is met uw zonnecollector verbonden. Belanden de zonnestralen op de zwarte plaat van uw zonnecollector? Dan wordt de vloeistof heet (tot 160°C) en stroomt ze naar het opslagvat. Daar geeft de vloeistof haar warmte af. Het gevolg? Uw leidingwater warmt op. Na enkele uren loopt de temperatuur van het water in het opslagvat op tot ongeveer 65°C. Meer dan voldoende om aangenaam te baden, te douchen of de afwas te doen.

U geniet dus van sanitair water dat voor 100 % is verwarmd door de zon. Het water in het opslagvat wordt automatisch bijgevuld met leidingwater en de cyclus start opnieuw. Dankzij de uitstekende isolatie van uw opslagvat blijft het leidingwater ook lang op temperatuur.

Geen zon, geen warm water?

Als de zon niet schijnt of weinig kracht heeft, zal het leidingwater in uw opslagvat onvoldoende opwarmen. De oplossing? Een naverwarmer. Die zorgt ervoor dat het water bij weinig zon toch aangenaam warm wordt. Schijnt de zon voor een lange periode niet? Dan staat de naverwarmer in voor de volledige verwarming van het water.

Wil u ook uw energiefactuur voor warm water verminderen?

Kies dan voor een zonneboiler. Neem contact met ons op voor meer informatie.