fbpx

Zonnepanelen rendement

Home / Aanbod / Zonnepanelen / Zonnepanelen rendement

Opbrengst zonnepanelen

Een investering met een gemiddelde opbrengst van 5 % over 25 jaar. Daar tekent u voor als u investeert in zonnepanelen. Een toprendement! Dankzij de gedetailleerde berekeningstabel in uw offerte, krijgt u een perfect beeld van de totale opbrengst en de terugverdientijd van uw investering. Wij houden daarbij rekening met uw toekomstige elektriciteitsbehoefte, uw investeringsbedrag, een eventuele lening, de toekomstige prijsstijgingen van elektriciteit, de netwerkkosten en het rendementsverlies van uw installatie. Zo weet u nog voor het eerste zonnepaneel op uw dak ligt, hoeveel uw investering zal opbrengen.

Rendementsafname

Het rendement van uw zonnepanelen wordt in wattpiek uitgedrukt. Dat is het vermogen dat uw installatie maximaal kan opwekken. Omdat zonnepanelen halfgeleidend materiaal zoals silicium bevatten, zal het rendement van uw panelen jaarlijks dalen. De oorzaak? Silicium zet uit en krimpt onder invloed van de weersomstandigheden. Daardoor neemt de geleidende capaciteit af en daalt het rendement van uw zonnepanelen jaarlijks met gemiddeld 0,7 %. De kwaliteit van het halfgeleidende materiaal en de toegepaste technologie hebben een grote invloed op het rendement van uw zonnepanelen.

Verisol heeft alleen zonnepanelen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in zijn gamma.

Uw opbrengst optimaliseren

U geniet van een maximale opbrengst wanneer uw zonnepanelen:

  • zoveel mogelijk naar het zuiden georiënteerd zijn;
  • een maximale lichtinval krijgen (geen schaduwen);
  • onder een goede hellingsgraad liggen;
  • uit hoogwaardige halfgeleiders vervaardigd zijn.

Neem ook afscheid van uw maandelijkse elektriciteitsfactuur

Investeer in zonnepanelen en geniet van gratis stroom. Neem contact op met Verisol voor meer informatie of een afspraak.