fbpx

FAQ

Home / FAQ
Wat is het rendement van zonnepanelen?

Het rendement van uw zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het gebruikte halfgeleidende materiaal, de hellingsgraad en oriëntering van uw dak en de lichtinval.

Gemiddeld daalt het rendement van uw installatie jaarlijks met 0,7 %. Toch blijft investeren in zonnepanelen een goede belegging. U beschikt vanaf het eerste moment over gratis groene stroom en krijgt een investering met een gemiddeld rendement van 5 % over 25 jaar.

H2 Gedetailleerde berekening van uw rendement
Op basis van uw situatie berekent Verisol voor u het rendement van uw zonnepanelen en de terugverdientijd van uw investering. Zo weet u tot op de eurocent nauwkeurig hoeveel uw investering u opbrengt.

Kan ik zonnepanelen plaatsen op mijn plat dak?

Het korte antwoord? Ja. Er zijn echter een aantal factoren waarmee u rekening moet houden als u zonnepanelen op een plat dak wil plaatsen.

De hellingshoek
om te genieten van een aangenaam rendement is het noodzakelijk dat uw zonnepanelen voldoende lichtinval krijgen. Daarom kiest u het best een hellingshoek die rekening houdt met de plaats waarover u beschikt. Verisol plaatst zonnepanelen op een plat dak onder een hoek tussen de 10 en 20 graden, afhankelijk van uw situatie. Daarbij hebben we altijd aandacht voor het esthetische aspect van uw woning en de stabiliteit van uw installatie.

De oriëntering
de meest ideale oriëntering is naar het zuiden, op voorwaarde dat u voldoende rijen kunt plaatsen. Kun u dat niet? Dan is het soms voordeliger om uw zonnepanelen op een plat dak in een andere richting te installeren.

De dakrand
omdat de rand van uw dak het meest onderhevig is aan sterke windvlagen, moet u bij de installatie van uw zonnepanelen een veiligheidsmarge inbouwen en op een bepaalde afstand van uw dakrand blijven.

Wat kosten zonnepanelen?

De totale prijs van uw zonnepanelen wordt bepaald door een combinatie van een aantal factoren:

De oriëntering van uw woning
het rendement van zonnepanelen is sterk afhankelijk van de lichtinval op de panelen. Hoe beter de lichtinval, hoe hoger het rendement. Wanneer uw woning naar het zuiden georiënteerd is, zal u in verhouding dus minder zonnepanelen nodig hebben om uw gewenste opbrengt te bereiken.

De opbrengst die u verwacht
een zonnepaneel heeft een bepaald maximaal vermogen. De opbrengst van uw installatie is de som van de opbrengst per paneel. De opbrengst die u wenst, heeft dus invloed op het aantal zonnepanelen dat u nodig hebt en dus op de kosten van uw installatie.

De beschikbare (dak)oppervlakte
als u maar een beperkte oppervlakte ter beschikking hebt om uw zonnepanelen te plaatsen, zal u moeten opteren voor duurdere zonnepanelen met een hogere celefficiëntie om uw gewenste vermogen op te wekken.

Het type en het aantal zonnepanelen
de technologie, het materiaal en het design bepalen samen met de wattpiek de prijs van het paneel.

De terugverdientijd die u wenst
als u meer zonnepanelen installeert, vermindert u uw terugverdientijd, maar verhoogt u de prijs van uw installatie.

Hoe kan ik zonnepanelen vergelijken?

Zonnepanelen kunnen sterk in prijs verschillen, want het ene paneel is het andere niet. Zonnepanelen met elkaar vergelijken is moeilijk maar niet onmogelijk. Zorg ervoor dat u altijd dezelfde parameters in aanmerking neemt.

U kunt zonnepanelen het best vergelijken op basis van:

 • de wattpiek;
 • de celefficiëntie;
 • de samenstelling en de kwaliteit van de halfgeleiders;
 • de afmetingen;
 • de rendementsafname;
 • de montagematerialen;
 • de omvormers;
 • de productgaranties;
 • de herkomst;
 • de prijs.

Koop nooit zonnepanelen waarvan u de herkomst niet kent, waarvan het kwaliteitslabel nog nooit door een onafhankelijke instantie is getest of waarop een kwaliteitslabel volledig ontbreekt.. Laat u ook niet louter door de prijs leiden. Dat is maar ÈÈn van de vele parameters.

Krijg ik subsidies voor zonnepanelen?

Sinds 1 januari 2014 krijgt u geen subsidies meer van de federale, regionale en lokale overheden. Het systeem van groenestroomcertificaten dat uw rendement moest garanderen en de investering in zonnepanelen moest stimuleren, is de laatste jaren stelselmatig afgebouwd. Bovendien moeten eigenaars van zonnepanelen nu ook een netvergoeding betalen om het openbare elektriciteitsnet te gebruiken. Toch blijft investeren in zonnepanelen een rendabele en ecologische oplossing voor uw elektriciteitsbehoefte. Ook zonder subsidies!

Innovatieve technologie en dalende prijzen
Producenten van zonnepanelen hebben de afgelopen jaren heel veel tijd en geld geïnvesteerd in de technologie van hun zonnepanelen. Het resultaat? Het rendement en de kwaliteit van de huidige generatie zonnepanelen is veel beter dan die van de eerste en tweede generatie zonnepanelen. Bovendien is de prijs van zonnepanelen onder invloed van de markt en de geoptimaliseerde productiesystemen sterk gedaald. De installatie van zonnepanelen is daardoor ook zonder subsidies een rendabele investering.

Krijg ik een premie voor zonnepanelen?

Sinds 1 januari 2014 keren uw netbeheerder en de overheid geen premies meer uit voor de installatie van zonnepanelen. Dit betekent echter niet dat zonnepanelen niet meer rendabel zijn. Dankzij de technologische evolutie en de hoogconcurrentiële markt is de kwaliteit en de efficiëntie van zonnepanelen sterk verhoogd. Tegelijk zijn de prijzen gedaald. Het resultaat? Als u in zonnepanelen investeert, geniet u nog altijd van goedkope elektriciteit.

Groenestroomcertificaten
Uw premie voor uw groenestroomcertificaten wordt berekend aan de hand van een bandingfactor om oversubsidiëring te vermijden. Momenteel staat deze factor op 0. U ontvangt dus geen premie meer voor uw groenestroomcertificaten.

Groene leningen
De Vlaamse overheid kent in sommige omstandigheden een goedkope lening toe voor energiebesparende maatregelen: de Energielening. De gemeentes keren de lening uit en bepalen zelf de voorwaarden voor de toekenning. In sommige gemeentes komen ook zonnepanelen in aanmerking. Wil u in zonnepanelen investeren? Neem dan zeker eens contact op met uw gemeente.
Sommige banken geven ook goedkopere groene leningen voor ecologische energiebesparende initiatieven.

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

Met de terugverdientijd van uw zonnepanelen bedoelen we de tijd die nodig is om het investeringsbedrag voor uw zonnepanelen terug te verdienen. Wanneer u zelf meer elektriciteit opwekt dan u verbruikt, geniet u van gratis elektriciteit. Het bedrag dat u zo jaarlijks uitspaart, bepaalt de terugverdientijd van uw zonnepanelen. Hebt u het terugverdienmoment bereikt? Dan maakt u voor de rest van de levensduur van uw installatie pure winst. De berekening van de terugverdientijd is een standaardonderdeel in alle Verisol-offertes.

Welke factoren beïnvloeden de terugverdientijd?
De terugverdientijd van uw zonnepalen wordt bepaald door:

 • de hoogte van het investeringsbedrag;
 • uw eigen verbruik;
 • de manier waarop u uw investering hebt gefinancierd (lening of niet);
 • de toekomstige prijsstijgingen voor elektriciteit;
 • het totale piekvermogen van uw installatie.
Wat zijn certificaten voor zonnepanelen?

De overheid startte met het systeem van certificaten om mensen aan te zetten om in zonnepanelen te investeren en zo de productie van groene stroom te stimuleren. Per kW groene stroom die u opwekte, kreeg u een premie. De hoogte van de premie is de afgelopen jaren sterk gedaald en is nog altijd stof voor discussie.

Omdat u nu als eigenaar van zonnepanelen ook een netvergoeding moet betalen die in verhouding hoger is dan de premie voor uw certificaten (het bedrag is afhankelijk van uw netbeheerder en wordt berekend aan de hand van een bandingfactor), lijkt een investering in zonnepanelen op het eerste gezicht niet meer interessant. Toch zijn er een aantal factoren die maken dat uw investering in zonnepanelen nog altijd winstgevend is. De prijs van zonnepanelen is sterk gedaald, terwijl de celefficiëntie en dus het rendement aanzienlijk is gestegen. Het resultaat? Een investering in zonnepanelen heeft over een periode van 25 jaar ook zonder premies en subsidies een gemiddeld rendement van 5 %.

Wat is de levensduur van zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn een gebruiksproduct en dus onderhevig aan slijtage. De samenstelling, de kwaliteit en de graad van belasting van uw zonnepanelen zijn de factoren die de levensduur van uw installatie beïnvloeden. Verisol heeft in zijn gamma enkel zonnepanelen die met een normale belasting een opbrengstgarantie van 25 jaar hebben. Afhankelijk van het paneel dat u kiest, varieert uw rendement tussen de 80 en 90 %.

Zonnepanelen met een lange levensduur voor elke woonsituatie
Verisol heeft bewust gekozen om maar drie types zonnepanelen in zijn aanbod op te nemen. U kiest uit een toppaneel van SunPower, een robuust Europees paneel van Solutex of een degelijk budgetpaneel van Eging. Verisol helpt u om de beste keuze te maken. Zo bent u er zeker van dat u voor uw situatie en budget altijd een duurzame oplossing krijgt.

Hoe kies ik een installateur voor zonnepanelen?

De beste installateur voor uw zonnepanelen kiest u op basis van de ervaring en expertise van de installateur en op uw gevoel. U moet vertrouwen hebben in de mensen aan wie u uw installatie toevertrouwt. Verisol kiest voor een persoonlijke en betrokken aanpak en houdt in elke fase rekening met uw wensen en uw woon- en leefsituatie.

Correct vergelijken
Gaat u meerdere offertes van verschillende installateurs met elkaar vergelijken? Zorg er dan voor dat uw offertes geen verborgen kosten bevatten en dat u dezelfde kwaliteit en dienstverlening krijgt voor uw geld. Verisol maakt voor u een gedetailleerde en transparante all-inofferte die we u uitgebreid toelichten.

Referenties
Al meer dan 4500 Vlaamse gezinnen kozen voor de kwaliteit, vakkundigheid en overzichtelijke aanpak van Verisol. Als u dat wenst, geven wij u graag een aantal referenties bij u in de buurt.

Is een airco ook een verwarming?

Het korte antwoord? Ja. De Verisol-airco’s zijn omgekeerde lucht-lucht-warmtepompen en zijn dus geschikt voor de koeling én verwarming van uw leefruimtes.

Is het buiten aangenaam warm en vindt u het binnen wat frisjes? Dan kiest u voor de functie verwarmen. Uw airco zal de warme lucht van buiten naar binnen verplaatsen waardoor uw leefruimte opwarmt. Omdat er geen extra warmte wordt gegenereerd, is deze manier van woningverwarming uitermate efficiënt en rendabel. U verbruikt namelijk een minimum aan energie om de warmte van buiten in uw woning te brengen. Het nadeel? Uw airco voegt geen extra energie aan de buitenlucht toe, waardoor de verwarmingscapaciteit van uw airco afhankelijk is van de buitentemperatuur. Uw voordeel? Alle airco’s van Verisol beschikken over een ingebouwd filtersysteem en hebben een ventilator. U geniet dus altijd van aangename, zuivere lucht.

Kan ik mijn warmtepomp combineren met mijn bestaande radiatoren?

Ja! Dat kan met de Ecodan-warmtepompen van Mitsubishi. Dankzij hun innovatieve technologie en doordachte regeling leveren deze warmtepompen altijd een optimale variabele watertemperatuur, waardoor ze op vloerverwarming én op traditionele radiatoren kunnen worden aangesloten.

De Ecodan-warmtepompen halen een watertemperatuur van 60 °C zonder gebruik te maken van energieverslindende elektrische verwarmingsweerstanden. Wil u zeker weten of u uw woning met een warmtepomp en uw bestaande radiatoren voldoende kunt verwarmen? Neem dan de proef op de som. Verlaag op een koude winterdag de temperatuur van uw ketel tot 60 °C, draai al uw radiatoren open en kijk of uw woning voldoende warm wordt.

Lagetemperatuurradiatoren als alternatief
Lukt deze test niet? Dan kunt u altijd overwegen om het dak, de zoldervloer of de spouwmuren van uw woning (extra) te isoleren. Of u kunt ervoor kiezen om enkele van uw bestaande radiatoren te vervangen door lagetemperatuurradiatoren. Verisol werkt hiervoor samen met Jaga. Dit merk ontwikkelde een aantal zeer mooie en hoogwaardige innovatieve lagetemperatuurradiatoren, specifiek voor woningverwarming met warmtepompen.

Kan ik mijn warmtepomp combineren met convectoren?

Warmtepompen kunnen met vrijwel alle warmteafgiftes worden gecombineerd. Dus ook met convectoren. Een convector is een verwarmingstoestel waarbij het verwarmingswater door een dunne koperen buis onderaan het toestel stroomt. Die buis is omringd door aluminium plaatjes die ervoor zorgen dat de warmte naar boven wordt getransporteerd. Omdat enkel de buis onderaan het toestel warm wordt, is verbrandingsgevaar bij een convector uitgesloten.

Omdat een convector de warmte naar boven transporteert, is het geschikt voor verwarming met lage temperatuur. Verwarmingsspecialist Jaga heeft convectoren die werken met een watertemperatuur van 35 °C. Het resultaat? Uw warmtepomp moet relatief weinig inspanningen leveren om de gevraagde temperatuur te bereiken en daardoor blijft het verbruik laag. De combinatie van een warmtepomp en convectoren biedt u dus een rendabele oplossing voor uw woningverwarming.

Kan ik mijn warmtepomp combineren met vloerverwarming?

Een warmtepomp is uitermate geschikt om te gebruiken in combinatie met verwarmingssystemen op lage temperatuur. Vloerverwarming werkt met een watertemperatuur van ongeveer 35 °C. Ideaal dus om te combineren met een warmtepomp. Wil u de optimale oplossing voor uw woningverwarming? Dan kiest u voor een warmtepomp als energiebron voor uw vloerverwarming. Bouwen of renoveren? Vloerverwarming is in elke situatie de meest efficiënte manier van verwarmen!

Gelijkmatige verwarming
De warmtestraling van vloerverwarming verwarmt uw hele vloer op een gelijkmatige manier. Het voordeel? U hebt geen koude hoekjes meer en ervaart een comfortabeler gevoel van warmte. In huizen die met vloerverwarming worden verwarmd, staat de thermostaat gemiddeld 2 °C lager. Het gevolg? U bespaart op uw verwarmingsfactuur.

Hebt u wand- of plafondverwarming? Dan kunt u rekenen op dezelfde voordelen als bij vloerverwarming. Ook in dat geval is een combinatie met een warmtepomp dus ideaal.

Krijg ik een premie voor mijn warmtepomp?

Een warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. Daarom kunt u van uw netbeheerder een premie krijgen als u een warmtepomp installeert. De hoogte van de premie is afhankelijk van het type en het rendement van de warmtepomp die u plaatst en bedraagt maximaal 1.700,00 euro.

Voorwaarden
U vraagt de premie voor uw warmtepomp aan bij uw netbeheerder. U vult daarvoor het aanvraagformulier in dat u op de website van uw netbeheerder vindt. Om in aanmerking te komen voor de premie moet u zeker aan de onderstaande voorwaarden voldoen:

 1. Uw woning moet in Vlaanderen liggen.
 2. Uw woning moet uiterlijk op 31 december 2013 op het elektriciteitsnet werden aangesloten (in geval van nieuwbouw moet uw bouwaanvraag voor die datum werden ingediend).
 3. Een erkende aannemer moet uw warmtepomp plaatsen en factureren.
 4. U moet het aanvraagformulier uiterlijk 12 maanden na de factuurdatum aan de netbeheerder bezorgen.
 5. De premie geldt enkel voor een nieuwe elektrische warmtepomp (of een nieuwe gaswarmtepomp) voor verwarming van een ruimte én eventueel sanitair water. Warmtepompen voor zwembadverwarming en actieve koeling komen niet in aanmerking.

Op de website van uw netbeheerder vindt u alle voorwaarden en technische vereisten waaraan uw warmtepomp moet voldoen om een premie te krijgen.

Hoe werkt een warmtepomp?

Om de werking van een warmtepomp te begrijpen, zijn twee weetjes van belang:

 1. Er zit energie in de grond, het water en de lucht.Een voorwerp dat warmer is dan zijn omgeving, geeft warmte af.
 2. Een warmtepomp is een toepassing van deze twee principes.

De omgekeerde koelkast
Een koelkast is een koude omgeving. Zet u een product in uw koelkast? Dan geeft dat zijn warmte af tijdens het afkoelen. Die afgegeven warmte gaat naar het rooster achteraan uw koelkast. De energie gaat dus van binnen naar buiten. Een warmtepomp doet net het omgekeerde en brengt de energie die buiten gratis voor het rapen ligt, naar binnen. Die energie is echter niet voldoende om uw woning of sanitaire water te verwarmen. Daarom voegt een warmtepomp via compressie extra energie (en dus warmte) toe. Die warmte wordt vervolgens overgedragen op uw verwarmingswater en sanitaire water. Het resultaat? U geniet van aangename, goedkope en ecologische warmte.

Wat is de COP van een warmtepomp?

De COP (Coefficient of Performance) of winstfactor van een warmtepomp drukt het rendement of het prestatieniveau van een warmtepomp uit. Het rendement is het verschil tussen de warmte die een warmtepomp genereert en de energie die hij nodig heeft om die warmte op te wekken. Anders gezegd: de COP drukt de verhouding uit tussen de elektriciteit die een warmtepomp verbruikt en de energie/warmte die hij opwekt.

Een COP van 4 betekent dat uw warmtepomp voor elke kW elektriciteit die hij verbruikt, 4 kW energie (warmte) levert. Hoe hoger de COP van uw warmtepomp, hoe hoger het rendement. De COP-waarde van uw warmtepomp is echter een theoretische waarde onder welbepaalde omstandigheden. De reden? Uw warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht. Hoe kouder het is, hoe meer energie uw warmtepomp verbruikt om de gewenste binnentemperatuur te leveren. Het gevolg? De COP van uw warmtepomp is geen constante factor.

Wil u het gemiddelde rendement van een warmtepomp tijdens een stookseizoen kennen? Dan moet u naar de SPF (Season Performance Factor) kijken.

Kan ik vloerverwarming combineren met parket?

Dat kan. Vloerverwarming in combinatie met parketvloer is geen probleem, als u rekening houdt met deze aandachtspunten:

 1. Het vocht in de lucht doet het hout uitzetten en krimpen waardoor er barstjes in uw parket kunnen ontstaan. Omdat warmte een invloed heeft op de luchtvochtigheid, kiest u het best voor parket uit een ëstabieleí houtsoort zoals eik of teak. Meerlagig parket is ook beter in combinatie met vloerverwarming dan parket uit één laag.
 2. Hout heeft een heel goede isolerende werking. Het gevolg? Het houdt de warmte vast die uw vloerverwarming afgeeft. Kies daarom altijd voor een houtsoort met een lage warmteweerstand. Zo voorkomt u dat er (te) veel warmte verloren gaat.
 3. Vermijd zwevend parket. De luchtlaag die ontstaat tussen de ondervloer en uw parket werkt isolerend, waardoor het rendement van uw vloerverwarming daalt.
Is vloerverwarming ook mogelijk bij een renovatie?

Vloerverwarming is een rendabele manier van verwarmen bij elk type bouwproject. Het is een verwarmingssysteem dat geschikt is voor nieuwbouw én renovatie.

Als u renoveert, moet u echter wel aandacht hebben voor uw vrije hoogte in de ruimte tussen de ondervloer (chape) en de bovenkant van uw afgewerkte vloer. Vloerverwarming is namelijk alleen rendabel als er voldoende isolatie onder geplaatst kan worden. Bij nieuwbouw is dat zelden een probleem, omdat uw aannemer er tijdens het bouwproces aandacht aan schenkt. Helaas ligt dat bij renovatieprojecten anders en is de vrije hoogte vaak een punt dat voor moeilijkheden zorgt. Is er onvoldoende vrije hoogte? Dan is vloerverwarming toch een optie dankzij de specifieke renovatiesystemen van Verisol. Het nadeel? Deze systemen zijn duurder dan de klassieke systemen voor vloerverwarming. Vraag ons gerust een vrijblijvende offerte.

Heeft vloerverwarming ook nadelen?

Verisol geeft u graag volledige informatie. Zo kunt u de beste keuze maken voor de verwarming van uw woning, bedrijf of horecazaak. Zoals alle systemen heeft vloerverwarming ook een aantal nadelen.

Tragere reactietijd
Vloerverwarming is een systeem dat traag reageert. Daardoor is vloerverwarming minder aangewezen als verwarmingssysteem in ruimtes zoals slaapkamers waar vaak alleen de koude gebroken moet worden. Voor deze ruimtes kiest u beter voor snel reagerende verwarmingssystemen zoals lagetemperatuurconvectoren

Geen tapijten op de vloer
Omdat bij vloerverwarming de warmte per definitie uit de vloer opstijgt, is het af te raden om uw vloer te bedekken met tapijten. Doet u dat toch? Dan verliest uw vloerverwarming aan rendement.

Beperktere keuze in vloeren
De warmteweerstand van uw vloer speelt een belangrijke rol in het rendement van uw vloerverwarming. Het gevolg? Een aantal vloermaterialen of diktes zijn uitgesloten in combinatie met vloerverwarming.

Wat kost een zonneboiler?

Als u onze concurrenten mag geloven, dan kost een zonneboiler helemaal niets. Nu is een zonneboiler zonder twijfel een heel interessante investering met een toprendement – zeker met de premie van de Vlaamse overheid – maar gratis is hij niet. Verisol informeert u graag in alle openheid en transparantie over zijn prijzen.

Uw prijs = maatwerk
Een eenheidsprijs geven voor een zonneboiler is niet evident. De prijs voor uw zonneboiler is namelijk afhankelijk van:

 • de inhoud van het opslagvat;
 • het aantal zonnecollectoren;
 • de oppervlakte van de absorber;
 • de hoogte van de premie die u ontvangt.

Wil u een indicatie van de prijs van uw zonneboiler? Die geven we u met veel plezier. U hebt al een Verisol all-in-one-zonneboiler voor een investeringsbedrag tussen 2500 en 3500 euro.

Uw premie van maximaal 2750 euro
Kiest u een zonneboiler als oplossing voor de verwarming van uw sanitaire water? Dan kunt u bij uw netbeheerder een premie aanvragen. Die premie bedraagt maximaal 50 % van uw factuurbedrag met een plafond van 2750 euro. Om van de premie te genieten moet u aan deze voorwaarden voldoen:

 1. Uw woning moet in Vlaanderen liggen.
 2. Uw woning moet uiterlijk op 31/12/2013 op het elektriciteitsnet werden aangesloten (in geval van nieuwbouw moet uw bouwaanvraag voor die datum werden ingediend).
 3. Een erkende aannemer moet uw warmtepomp plaatsen en factureren.
 4. U moet het aanvraagformulier uiterlijk 12 maanden na de factuurdatum aan de netbeheerder hebben bezorgd.
 5. De premie geldt enkel voor een nieuwe zonneboiler die sanitair warm water aanmaakt.

Zonneboilers voor zwembadverwarming, uitbreidingen van bestaande systeem of vervangingen van oude systemen komen niet in aanmerking.

Op de website van uw netbeheerder vindt u naast alle voorwaarden en technische vereisten ook het formulier om uw premie aan te vragen. Vraag zeker ook na of uw gemeente een premie uitkeert voor de installatie van een zonneboiler.

Werkt een zonnepaneel enkel wanneer de zon schijnt?

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen of fotovoltaïsche cellen. Deze cellen gebruiken daglicht om energie te produceren, zelfs wanneer het bewolkt is.
Natuurlijk, wanneer de zon rechtstreeks zonder wolken op uw zonnepanelen schijnt, rendeert uw installatie nog net dat ietsje meer.
Zonnepanelen van Verisol zijn sowieso bij de beste qua opbrengsten en efficiëntie. De prijs van deze zonnepanelen valt bijzonder goed mee in vergelijking met de opbrengst.

Heb ik met zonnepanelen meer kans op bliksem inslag?

Nee. De kans hierop neemt niet toe. De kwaliteit van Verisol zonnepanelen is zo hoog dat deze dubbel geïsoleerd zijn.
Uw Verisol zonnepanelen hebben dus geen aantrekkingskracht op bliksem.

Is airconditioning goed voor de gezondheid?

Ja, een airco van Verisol doet veel meer dan uw huis alleen maar koelen. Hieronder een overzicht.

Het houdt de temperatuur van uw woning op een constante, aangename temperatuur.

Niemand houdt van temperatuurschommelingen. Dat komt omdat uw lichaam het best functioneert op een constante, aangename temperatuur. Een airco van Verisol is zo ontwikkelt dat hij elke plekje in de leefruimte scant en onderhoudt op de juiste temperatuur.

Airco rekent af met allergieën
Een airco van Verisol filtert continue de lucht in uw leefomgeving. Gedaan dus met pollen, allergische stoffen, rook, stof of kwalijke geuren. Vanaf nu is de lucht in uw woning zuiver en gezond.

Vochtige ruimtes behoren tot het verleden

Vocht is essentieel voor de mens. Van te droge lucht krijgen mensen snel dorst en gaan ze hoesten. Te vochtige lucht zorgt voor een plakkerig en zweterig gevoel. Onderzoek toont aan dat de optimale vochtigheid ligt tussen de 40% en 60%. Een airco van Verisol houdt de lucht in uw woning continue op dit niveau.

Ventilatie is bijzonder belangrijk

Wanneer het warm is gebruiken heel veel mensen een ventilator. Nochtans koelt een ventilator de lucht niet. Maar door het verplaatsen van lucht is er al een fris gevoel.
De airco van Verisol ventileert de lucht in uw woning. Zelfs wanneer u niet verwarmt of koelt.