Hoe werkt een zonneboiler?

Home / Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler is de ideale manier om uw energiefactuur drastisch te verminderen. Met een zonneboiler kan u tot 60% op uw factuur van warm water besparen.

Wat is een zonneboiler?
Een zonneboiler is eigenlijk een verzamelnaam van drie onderdelen: zonnecollectoren op uw dak, een bijzonder goed geïsoleerd opslagvat voor warmwater en een sturing met een pomp. De zonnecollectoren op het dak noemt men ook wel thermische zonnepanelen.

Hoe werkt een zonneboiler?
De zonnecollector is een zwarte plaat met een gesloten buizensysteem. In dit buizensysteem zit een vloeistof, genaamd glycol. Dit buizensysteem zit ook als een gesloten spiraal rond het opslagvat. Het opslagvat zelf is gevuld met leidingwater.

Als de zon schijnt dan wordt de vloeistof in het buizensysteem op de zonnecollector heet. Dankzij de zwarte achterkant kan deze temperatuur oplopen tot meer dan 80 graden. Een pomp zorgt ervoor dat de vloeistof doorheen het systeem gaat.

De vloeistof geeft dus ook zijn warmte af aan het opslagvat dat gevuld is met leidingwater. Na een paar uren is de temperatuur in het opslagvat rond de 65°. Wanneer u dan warm water nodig heeft dan gebruikt u water dan 100% is verwarmd door de zon.

Als u water neemt wordt het waterpeil in het opslagvat automatisch aangevuld met leidingwater.

En wat als de zon niet schijnt?
Als de zon niet schijnt of weinig kracht heeft, dan wordt het water niet heel warm. Daarom dat het systeem een ‘naverwarmer’ heeft. Deze naverwarmer zorgt ervoor dat het water toch nog een hoge temperatuur heeft.

Wanneer de zon gedurende een lange periode niet schijnt, zoals in de wintermaanden, dan zorgt de naverwarmer voor het volledige warm water.

Krijg ik subsidies wanneer ik een zonneboiler installeer?
Jazeker! Wanneer u een zonneboiler plaatst in een bestaande woning dan krijgt u 550 euro per vierkante meter collectoren. Het maximum dat u kan krijgen is 2750 euro.

Interesse in een zonneboiler? Vul uw gegevens rechts in en wij komen gratis langs bij u.

 

Meer over de Verisol Zonneboiler

Hoe werkt een zonneboiler?

Alles over de Verisol zonnecollector

Waarom is de zonneboiler van Verisol de beste?