fbpx

Hoeveel kost een warmtepomp eind 2013

Home / Hoeveel kost een warmtepomp eind 2013

Mitsubishi498_mural_ambiance_MFZ_SF

De kostprijs van een warmtepomp op dit moment

Er heersen veel misverstanden over de kostprijs van een warmtepomp. In het algemeen geldt dat een warmtepomp een relatief kleine meerinvestering is in vergelijking met een kwalitatieve gas- of mazoutverwarming. De werkingskosten zijn echter veel lager zodat deze meerinvestering op korte tijd is terug verdiend. Zo bespaar je op je verwarmingskosten en ben je minder afhankelijk van de steeds stijgende energieprijzen.

 Hieronder enkele  concrete voorbeelden voor een nieuwbouwwoning en voor installatie in een bestaande woning. Het gaat natuurlijk om prijsindicaties om u een idee te geven, elke situatie is anders en vereist een individuele offerte. Het gaat echter steeds om kwalitatief en technisch zeer hoogstaande producten die professioneel bij u thuis geïnstalleerd worden. 

  • De verwarming (en koeling) van één ruimte in uw woning: €2500 incl. 6% BTW. Ideaal voor renovatie, uw woonkamer, een veranda die in de winter verwarmd moet worden en met onmiddellijk gratis de mogelijkheid om in de zomer te koelen.
  • De belangrijkste ruimtes in uw woning verwarmen en koelen met enkele lucht-lucht warmtepompen: €4.000-7.000 incl. 6% BTW. Bespaar sterk op uw jaarlijkse energiekost. Ideaal als hoofdverwarming of als bijverwarming waarbij u uw bestaande ketel behoudt als back-up systeem.
  • Een lucht-water warmtepomp in een gemiddelde nieuwbouwwoning: €11.000 incl. 21% BTW. Een aanvaardbare meerprijs in vergelijking met een goede mazout of gasketel, geen aansluitingskosten voor gas, geen fossiele brandstoffen meer in uw woning.
  • Een lucht-water warmtepomp in een bestaande woning aangesloten op uw vloerverwarming of radiatoren: €13.000 incl. 6% BTW

Hoeveel kost een energiezuinige verwarming en/of koeling nu in mijn woning? Vul onderstaand formulier in en onze adviseur neemt contact met u op, legt u vrijblijvend de mogelijkheden uit en vertelt u wat dat zal kosten:

[contact-form-7 404 "Not Found"]