fbpx

Krijg ik een premie voor zonnepanelen?

Home / Updates / Krijg ik een premie voor zonnepanelen?

Krijg ik een premie voor zonnepanelen?

In Updates

Sinds 1 januari 2014 keren uw netbeheerder en de overheid geen premies meer uit voor de installatie van zonnepanelen. Dit betekent echter niet dat zonnepanelen niet meer rendabel zijn. Dankzij de technologische evolutie en de hoogconcurrentiële markt is de kwaliteit en de efficiëntie van zonnepanelen sterk verhoogd. Tegelijk zijn de prijzen gedaald. Het resultaat? Als u in zonnepanelen investeert, geniet u nog altijd van goedkope elektriciteit.

GroenestroomcertificatenUw premie voor uw groenestroomcertificaten wordt berekend aan de hand van een bandingfactor om oversubsidiëring te vermijden. Momenteel staat deze factor op 0. U ontvangt dus geen premie meer voor uw groenestroomcertificaten.

Groene leningenDe Vlaamse overheid kent in sommige omstandigheden een goedkope lening toe voor energiebesparende maatregelen: de Energielening. De gemeentes keren de lening uit en bepalen zelf de voorwaarden voor de toekenning. In sommige gemeentes komen ook zonnepanelen in aanmerking.

Wil u in zonnepanelen investeren? Neem dan zeker eens contact op met uw gemeente. Sommige banken geven ook goedkopere groene leningen voor ecologische energiebesparende initiatieven. Lees verder

Bekijk het volledige originele bericht op : Verisol Blog

Recent Posts