fbpx

Verisol warmtepomp overleefde probleemloos strenge winter

Home / Nieuws / Verisol warmtepomp overleefde probleemloos strenge winter

Verisol warmtepomp overleefde probleemloos strenge winter

In Nieuws

Met temperaturen tot -15 beleefde Vlaanderen de koudste winter in jaren.  Veel warmtepompen schakelde over op hun ingebouwde weerstand om te verwarmen. Maar verwarmen op weerstand betekent veel verlies in euro’s aan elektriciteit. Niet met de Zubadan warmtepomp van Verisol.  De Zubadan bleef probleemloos 100% verwarmen met energie uit de buitenlucht. Zelfs bij -15 graden.

Zubadan betekent ‘Super Verwarming’ in het Japans. De Zubadan warmtepomp verschilt sterk van andere warmtepompen. Zo is er de mogelijkheid om een deel van het koelmiddel rechtstreeks in het compressiegedeelte van de scroll compressor in te spuiten.

Deze injectie is een mengeling van gas en vloeistof.  Ze zorgt voor een gematigde persgastemperatuur bij lage buitentemperaturen en een voldoende hoeveelheid circulerend koelmiddel. Hierdoor zal het systeem een constant verwarmingsvermogen leveren bij een buitentemperatuur van 7°C tot -15°C.

Bij klassieke systemen verhoogt bij lagere buitentemperaturen de compressieverhouding, stijgt de persgastemperatuur en daalt de hoeveelheid koelmiddel dat circuleert. Het verwarmingsvermogen van deze systemen daalt dus op een kritiek moment – een koude dag. Op dat moment gaat bij klassieke systemen de weerstand werken om de temperatuur binnen op peil te houden. Op dat moment verwarmt men dus bijna 100% elektrisch

Bij de Zubadan is dit anders. Door de injectie zal de warmtewisselaar van de binnenunit bovendien tweemaal sneller opgewarmd zijn als een traditioneel converter systeem. In een kleine tien minuten bedraagt de uitblaastemperatuur bij de Zubadan 45°C.

Er is ook een positief effect op de frequentie en duur van de ontdooicycli. De gemiddelde duur van de ontdooiing bij Zubadan bedraagt 3 minuten (Power Inverter: 5 minuten) en het systeem wordt maar om de 120 à 150 minuten ontdooid (i.p.v. 60 à 75 minuten bij Power Inverter).

Bijkomende voordeel voor de koudste dagen is dat er geen overdimensionering van de installatie meer nodig is.

Wil u meer informatie over onze Zubadan warmtepompen. Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Recent Posts
Beursfoto Verisol