fbpx

Koop nu jouw zonnepanelen! En wel om deze redenen…

Home / Nieuws / Koop nu jouw zonnepanelen! En wel om deze redenen…

Koop nu jouw zonnepanelen! En wel om deze redenen…

In Nieuws

Zonnepanelen zijn momenteel weer even populair als toen ze nog fors werden gesubsidieerd.
Wànt: vanaf begin 2021 zijn er nieuwe regels van kracht, al is daarover nog niet alles bekend. Wie zeker wil zijn, legt ze weliswaar het best nog dit jaar – al is het maar omdat nu de prijzen nog erg interessant zijn.

Hoe komt dat? Wel…

  1. Wie vóór 2021 nog zijn zonnepanelen legt, krijgt – in principe – van de Vlaamse regering de garantie dat hij nog 15 jaar kan gebruikmaken van het werkingsprincipe van de terugdraaiende elektriciteitsmeter. Wat wilt dat precies zeggen? Wel: wanneer je zélf opgewekte elektriciteit terug op het net plaatst, draait de meter terug & wordt jouw factuur goedkoper.
  2. De prijzen van de zonnepanelen zijn nu écht bijzonder interessant.

En wat als ik toch in 2021 mijn zonnepanelen plaats?

Tjah – dan val je onder een nieuwe regelgeving. Met het huidige prosumententarief weet je precies hoeveel je moet betalen, aangezien dit gebaseerd is op het (AC) vermogen van de omvormer. Maar, dit prosumententarief valt vanaf 2021 weg en de netbeheerkosten zullen dan berekend worden op de door jou afgenomen stroom. Net zoals iedereen die géén zonnepanelen heeft. De nieuwe bedragen zijn nog niet echt gekend.

Vanaf 2021 is jouw tarief dus afhankelijk van jouw eigen verbruikspatroon en dus, in een zekere zin, onbekend. Je kan op voorhand wel simulaties maken maar het blijft altijd wat nattevingerwerk. Voor de meeste huishoudens zal het huidige prosumententarief a) voordeliger zijn en b) meer comfort geven aangezien het niet uitmaakt wanner je de stroom produceert/verbruikt.

Dus: waarom nù beslissen?

  • Wie vóór 2021 nog zijn zonnepanelen legt, kan gegarandeerd nog 15 jaar gebruikmaken van de zogenoemde “terugdraaiende elektriciteitsmeter”
  • De zomer komt eraan = de belangrijkste periode voor zonne-energie
  • We hebben, dankzij een uitstekende aankooppolitiek, alle materialen op voorraad.  We kunnen dus op 3 weken tijd plaatsen!
  • We gebruiken énkel kwalitatieve materialen.
  • We hebben meer dan 10 jaar ervaring (& zijn zonder twijfel de betrouwbaarste 😉 ).

Wil je graag een gratis & vrijblijvende offerte? Klik dan hier

Recent Posts